Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скоро Видин ще има модерна автогара

07 март 2014, 11:47 часа • 32419 прочитания

Скоро хората във Видин отново може да си имат общинска автогара след продажбата на предишната. От кметството в дунавския град съобщиха, че са участвали в търг с тайно наддаване за отдаване под наем на помещение в старата сграда на жп гарата във Видин, съобщава vidin-online.com.

Общината е единственият кандидат за наемане на помещението от 96,80 кв. м за срок от 10 г. и начална тръжна месечна цена от 575 лв. Участието в търга бе одобрено с решение на общинския съвет.
Идеята е помещението да се обособи в чакалня за бъдещата общинска автогара, каквато Видин няма повече от 15 г. Парите за ремонт са заложени в капиталовите разходи на общината за тази година. Новата автогара ще има модерна визия и ще предлага всички съвременни удобства за пътуващите.
“Видин е един от малкото областни градове, които не разполагат с обособено място, на което пътниците да слизат и да се чувстват спокойни. А с пускането в действие на Дунав мост 2 и новата жп линия ние ще бъдем последна спирка на международната линия за пътници. Сред основните изисквания за една автогара е тя да има покрита чакалня“, коментира кметът Герго Гергов.


Новата общинска автогара ще бъде оборудвана и с всички модерни електронни устройства, с които пътниците ще могат да се чекират, да запазват места по електронен начин и т.н.

По мнение на градоначалника, ако общината спечели конкурса, то новата придобивка може да отвори врати до края на тази година. Очаква се издаването на заповед от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, с която ще се определи спечелилият търга участник.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес