Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ски сезон на Витоша ще има - от 15 декември

10 декември 2012, 12:26 часа • 14586 прочитания

Този сезон и столичани ще могат да карат ски на Витоша. Добрата новина бе потвърдена и по време на фестивала „На ски и сноуборд в града”, с който в София бе поставено началото на зимния сезон. Ще работят съоръженията на Витошко лале 1 и 2, Котвата на Черни връх, Помагалски и бейби лифтовете, увериха от „Витоша ски”.

Затворени ще останат известните като Спас, Боби и Заека съоръжения. Сезонът ще бъде официално открит заедно с останалите курорти на 15 декември, но при липсата на сняг, спускането по пистите ще се отложи за 17-и. 20-ина оръдия за изкуствен сняг ще помагат за обработката на пистите при липса на естествен.

Във „Витоша ски” ще заложат отново на обучението на деца, пише в. “Монитор”, цитиран от БЛИЦ. Клубът е с основен принос в реализиране на програмата „Научи се да караш ски”, като и сега първите си стъпки със ските ще направят около 2000 деца на възраст от 7 до 10 г. от столичните училища. Извън тях още около 500 деца се занимават активно със спорта.

За желаещите сега да се запишат на ски има два 5-дневни пакети на цени от 225 лв. за децата от 3 до 6 г. и 235 лв. за 7-18-годишните. Обучението по сноуборд е 245 лв. и е за деца на възраст от 12 до 18 г. Във всеки един от пакетите се включва екипировка, 4-часово занимание с професионален ски и сноуборд учител, транспорт, топъл чай, планинска застраховка и диплома за завършен курс.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес