Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал заради провокатори доведе до ареста на пиара на Иванчева (ВИДЕО)

31 юли 2020, 10:23 часа • 7470 прочитания

Конфликт между възрастна жена и протестиращи на Орлов мост в София завърши с ареста на Петър Кърджилов -пиар на бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева. Инцидентът бе излъчен на живо в ефира на националните Нова телевизия и bTV.

ВИЖТЕ КАК ТРЪГНА СКАНДАЛЪТ - Репортажът на Нова

Възрастната жена с бастун се появи при протестиращите. Тя им каза, че е от провинцията, не разбира какво се случва, но е гласувала за правителството и смята блокадата за нелегитимна.

В този момент се появи и Петър Кърджилов, който я заля с течност от чаша, вероятно вода, и ѝ изкрещя "Марш" и "Мърла". В отговор жената го удари с бастуна си, а той започна да я дърпа. Тогава се намесиха полицаи, Кърджилов беше арестуван и крещейки "Помощ!", беше отведен с бус.

Информацията за предисторията на случилото се обаче е противоречива.

Протестиращите заявиха, че възрастната жена ги е псувала, размахвала е бастуна и дори ги замеряла с него, като обикаляла палатковия лагер известно време преди да дойде включването от сутрешния блок на Нова телевизия точно с нея. Това е предизвикало по-острата реакция на Кърджилов, според окупиралите "Орлов мост".

"Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи", каза Кърджилов преди да бъде откаран от полицията.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес