Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синдикатите на "Лукойл-Нефтохим" с извънредно заседание

23 октомври 2023, 13:13 часа • 1502 прочитания

Синдикатите в рафинерията "Лукойл-Нефтохим" се събраха днес на извънредна среща, на която се обсъжда дали и какви действия да бъдат предприети, ако дерогацията за руски петрол бъде отменена.

В Координационен съвет на Синдиката на българските нефтохимици членуват над 5000 души, като само на територията на бургаската рафинерия са 1300.

Заседанието се провежда при закрити врата. Решават се мерките, които да бъдат набелязани, за да могат всичките тези хора да запазят своите работни места, пише NOVA.

Още: Българската такса за руския газ: Пеевски загатна, че е кауза пердута (ВИДЕО)

Вчера се прокрадна идеята и за евентуално блокиране на част от магистрала "Тракия".

По-рано днес стана ясно, че "Лукойл" са заявили, че ще си платят над 500 млн. лева данъци, които "опитаха да скрият от българските граждани" - по думи на депутатът Делян Пеевски от ДПС. Той е получил уверение от премиера акад. Николай Денков и финансовия министър Асен Василев. "Ползите от тази среща са, че ще приберем 500 млн. лева от данъци. Второ ще приберем над 1 млрд. лева от "Лукойл", които на практика не бяха платени от тях", заяви още Пеевски след края на срещата на партиите в управлението с изпълнителната власт.

Още: "Не трябва да слагаме каруцата пред коня": Кирил Петков коментира компенсациите за гориво (ВИДЕО)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес