Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще затворим кръстовището на Семинарията, предупреждава Любомир Христов

10 май 2014, 21:17 часа • 22261 прочитания

Най-вероятно ще се наложи няколко дни затваряне на кръстовището при Семинарията. Това каза за заместник-кметът по транспорт и транспортни комуникации на Столична община Любомир Христов пред Агенция "Фокус".

„Все още уточняваме сроковете, в които това ще се наложи да се случи", каза той. По думите му тези мерки ще бъдат взети от гледна точна на безопасността свързана с изграждането на първия етап на бетоновата конструкция на самия мост.

„Всъщност в момента движението минава под изграденото скеле и в процеса на изливане на бетона може да се случи някоя непредвидена ситуация. За да избегнем всякакви опасности за хората и за строителите, ще се наложим да затворим движението за няколко дни. Все още уточняваме графика, но в момента в който има точна информация своевременно ще уведомим хората”, обясни Христов. Той допълни, че на този етап не се предвижда пълно затваряне на нито един от другите обекти.

„При едно цялостно затваряне на булевардите, строителите биха могли да направят по-добра организация и да изпълнят за по-кратък период от време цялостно обектът. За сметка на това със сигурност това ще доведе до други по-сериозни проблеми за движението в града, за екологичната обстановка, включително на някой ключови места, за икономиката цяло. Опитваме се да съчетаваме всичко и осигуряването на движение, и изпълнението на строителните дейности”, завърши заместник-кметът по транспорта.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес