Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще търсят възможност бащите да имат равни права при развод

25 април 2013, 17:30 часа • 17207 прочитания

Ще бъде сформиран работен екип, който ще обсъди разработването на механизъм за равни родителски права в случаи на раздяла или развод, съобщиха от Държавната агенция за закрила на детето, предаде БГНЕС.

Първата среща на този екип ще бъде на 8 май от 10 часа в Министерството на труда и социалната политика. В нея ще участват експерти на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), Дирекция "Закрила на детето" на Агенцията за социално подпомагане (АСП) и представители на Фондация "Бащи за отговорно родителство". Ще бъдат поканени също експерти от Министерство на правосъдието и други родителски организации.

Създаването на работния екип беше решено днес на среща между четирима представители на Фондация "Бащи за отговорно родителство", изпълнителния директор на АСП Ивайло Иванов и Теодора Иванова - главен директор на Главна дирекция "Контрол по правата на детето" към ДАЗД.

Днес бащите протестираха пред сградата на Министерството на труда и социалната политика заради това, че се пречи на срещите със собствените им деца без реална причина. Бащите се съгласиха, че е необходима дискусия между всички институции, които имат отношение към правата на децата, за да се гарантира техният нормален контакт и с двамата родители в случай на развод или раздяла.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес