Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има парламентарна комисия по скандала "Хохегер"

22 март 2012, 15:14 часа • 4189 прочитания

Депутатите подкрепиха днес проекта на решение за създаване на временна анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства относно лобисткия скандал, свързан с управлението на Тройната коалиция и предоставените 1,5 милиона евро на австрийския лобист Петер Хохегер,.

92 гласуваха "за", 33 - "против" и 1 - "въздържал се". Вносители на предложението са зам. председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев и група народни представители.

От ПГ на КБ и ПГ на ДПС заявиха по време на дебата, че не подкрепят създаването на временната анкетна комисия. СК подкрепя, ще излъчи свой представител в нея, но не вярва, че ще след нейното формиране ще има съществени резултати от работата й.

Лютви Местан от ДПС каза, че не се притесняват от предмета на анкетната комисия, а от опита да бъде подменен дневния ред на обществото. Според Ангел Найденов от КБ ГЕРБ създават прецедент в цялата история на българския парламентаризъм със създаването на анкетната комисия и го смята за кризисен ПР на управляващите преди парламентарните избори. 

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес