Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сериен крадец на скъпи картини вилнее в страната

27 юли 2017, 07:14 часа • 2040 прочитания

Сериен крадец вилнее в страната и обира хотели, но вместо пари и лични вещи на гостите на хотелите, той търси скъпи картини. По данни на полицията от началото на годината има 150 такива случая, предаде Нова телевизия.

Крадецът действа по стриктен план, като обикновено се представял за служител в архитектурно бюро, който иска да организира фирмено парти. По този повод той правил "оглед" и така си тръгвал с поне няколко картини. Така от общо 150 картини, откраднати от началото на годината, 10 са дело на конкретния крадец.

За действията му първо сигнализираха собственици на хотел в София. Те отказаха да разкажат историята си пред камера, но от МВР стана ясно, че от там е успял да вземе цели две картини.

Другият хотел, който попада на мушката на серийния крадец, се намира на столичния бул. "Черни връх" - точно срещу сградата на ДАНС. От него крадецът взима също две картини.

Освен два хотела в София, крадецът колекционер е задигнал още две картини от хотел в Плевен и по една от два различни хотела във Велинград. Това, в което полицията е сигурна, е, че той живее в София.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес