Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Семерджиев, Войнов, Цеков и още 288 държавни служители крият имоти и пари

07 януари 2013, 14:45 часа • 16846 прочитания

Общо 291 държавни служители на високи постове и представители на местната власт не са подали точни данни относно имотното си състояние. Това става ясно от официален списък, публикуван от Сметната палата.

Сред по-известните имена, които правят впечатление, са председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Пламен Цеков, директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Йордан Войнов, депутатите Асен Агов и Петър Мутафчиев, говорителят на Външно министерство Весела Чернева.

Семерджиев например е пропуснал да декларира покупка и продажба на апартамент от 168 кв. метра в Несебър, към който има паркомясто с площ 17 кв. метра. Шефът на ДКЕВР не е деклрарирал и кредит на стойност 90 хил. евро към банка, който е обезпечен с имотна ипотека.

Директорът на НЗОК пък е забравил да каже пред властите, че има доходи от друга стопанска дейност на стойност 21 905 лева, че е дал обезпечение от 80 хил. евро за задължение към банки, че притежава дворно място от 460 кв. метра в Лом и апартамент от 40,10 кв. метра във Видин.

Шефът на БАБХ Йордан Войнов не е декларирал, че има да плаща лизинг за автомобил „Тойота”. Асен Агов пък не е казал, че съпругата му е купила дялове в дружеството „Агова-Лимитед” ЕООД. Същото е нарушението и на Петър Мутафчиев – не е декларирал, че жена му е взела дялове в „Аспа Тренд” ЕООД. Весела Чернева пък не е казала, че съпругът ѝ има доходи от друга стопанска дейност на стойност 13 388 лева.

В списъка на Сметната палата фигурират имената на народни представители, съдии, прокурори, кметове, следователи.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес