Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 7-13 януари

05 януари 2019, 11:04 часа • 14114 прочитания

В понеделник с усилване на вятъра от северозапад, в Източна България втория ден от север-североизток, ще нахлува нова порция студен въздух. Ще превалява сняг, на повече места в Северна България.

Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса и ще намалее. Във вторник минималните температури ще се понижат на места до минус 15° - минус 17°. Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над западните райони. Дневните температури ще бъдат предимно между минус 5° и 0°.

В сряда температурите ще се повиша и минималните ще бъдат между минус 13 и минус три градуса. Сняг ще превалява над Западната част от страната. Максималните температури ще бъдат между минус 1 и 6 градуса.

В четвъртък повишаването на температурите ще продължи. Валежи от дъжд се очакват над Източната част на страната.  Минималните ще бъдат между минус 5 и нула градуса, максималните - между минус 4 и 12 градуса.

В петък над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. Валежи от сняг се очакват над Перник, Благоевград, Кърджали и Смолян. Минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 5 градуса, а максималните между 0 и 3 градуса.

През почивните дни валежи от сняг и дъжд не се очакват. Минималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 2 градуса, а максималните между 1 и 4 градуса.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес