Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 3-9 юни 2024 г. (КАРТА)

02 юни 2024, 08:00 часа • 5960 прочитания

През новата седмица ще се радваме на слънце. До какви стойности ще се повишат температурите вижте в седмичната прогноза за времето за 3-9 юни 2024 г.

Месечна прогноза за времето за юни 2024 г. (КАРТА)

В началото

В понеделник въздушният пренос ще се задържи от юг-югозапад и температурите ще се задържат високи, преобладаващите максимални ще бъдат между 30° и 35°. Преди обяд ще преобладава слънчево време, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици, като в Западна България има повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки. Във вторник в Югоизточна България ще продължи да духа юг-югозападен вятър и там температурите ще се задържат високи, на места до 34-35°. В останалата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще започнат да се понижават. На много места в Западна и Централна България ще има следобедни краткотрайни, локално интензивни валежи и гръмотевични бури. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Източник: НИМХ

Средата на седмицата

В сряда през страната ще премине студен атмосферен фронт. С умерен вятър от северозапад ще прониква хладен въздух, температурите навсякъде ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има и градушки. В четвъртък ще продължи да духа умерен северозападен, в източната половина от страната север-североизточен вятър. Краткотрайни валежи ще има на места в Източна България и планинските райони.

До края на периода

В петък и събота ще се задържи неустойчиво. Слънчеви часове ще има преди обяд. След обяд и до полунощ отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Остават условията за локални интензивни явления и градушки. Температурите слабо ще се повишат. В неделя се очаква с

Още: Как климатичните промени влияят върху хората с увреждания

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес