Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 18-24 декември 2023 г.

17 декември 2023, 17:30 часа • 15450 прочитания

Ще се радват ли децата на сняг, който да се задържи? Какви ще са температурите в седмицата преди Коледа, вижте в седмичната прогноза за времето за 18-24 декември 2023 г. 

Началото на седмицата

През следващите дни вятърът в много райони ще стихне и на повече места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 9° и 14°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.

Още: Тежка зима и предупреждения: МВР със спешни мерки заради опасното време (СНИМКИ)

Четвъртък и петък

В четвъртък и петък с усилване на вятъра от северозапад ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи, в петък на места ще превали дъжд, в Предбалкана и високите котловинни полета и сняг. Минималните температури ще останат без съществена промяна - близки до 0°, а дневните ще се понижат с 3-4 градуса. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Почивните дни

В събота и неделя ще е ветровито. Облачността ще е променлива, в събота по-често значителна и на отделни места ще превали дъжд и сняг. Застудяването ще продължи.

Още: Предупреждение: Значителни валежи в Бургаско в следващите дни

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес