Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саркози: Франция няма да бъда сплашена от варварството на талибаните

25 януари 2012, 19:44 часа • 3638 прочитания

На възпоменателна служба за убитите в Афганистан четирима войници от френската армия, сред които e и един българин, президентът Никола Саркози заяви, че Франция няма да бъде сплашена от "варварството" на талибаните, предаде ДПА.

Изявлението на Саркози на церемонията в базата в град Варс, Югоизточна Франция, бе направено пет дни след като той даде знак, че заради нападението френският контингент може да бъде изтеглен от Афганистан предсрочно.

"Няма да се оставим да бъдем сплашени от това варварство", оповести тържествено президентът, който изрази съболезнованията си на роднините на жертвите и на техните колеги войници.

"Обезсърчаването не е част от речника на армията", каза Никола Саркози и добави, че всички френски войници, приели да участват в мисии в чужбина, "са осъзнавали опасностите". "Знам, че мога да разчитам на вашата смелост, на вашата енергия да продължите своята мисия", заключи френският президент.

Миналия петък Саркози заплаши, че ще ускори изтеглянето на френския контингент от Франция заради убийството на четиримата войници от афганистански войник по време на учение. По план чуждестранните войски ще се изтеглят от Афганистан до края на 2014 г. БТА

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес