Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сан Антонио се класира на финала в НБА

28 май 2013, 10:53 часа • 5775 прочитания

Вдъхновени от блестящия Тони Паркър, автор на 37 точки, баскетболистите на "Сан Антонио Спърс" се класираха по убедителен начин за финала на Националната баскетболна асоциация, спечелвайки финалната серия в Западната конференция и вземайки титлата на Запад, предаде БГНЕС. "Шпорите" сразиха Мемфис с Гризлис с 93:86 като гости и станаха победители в серията в едва четири мача.

Снощи Паркър отново бе неудържим и към своите 37 т. добави 8 борби. За "Мемфис" най-резултатен бе Куинси Пондекстър с 22 точки. Слабо се представиха в състава на домакините Марк Гасол (14 т.) и Зак Рандолф (13 т.). Реално Рандолф беше голямото разочарование за "Гризлис" в този финал, но си пролича, че "Мемфис" нямат достатъчно дълга резерва скамейка, а и загубиха два мача след продължения.

За титлата Сан Антонио ще спори с по-добрия от финала в Източната конференция между "Маями Хийт" и "Индиана Пейсърс". "Горещите" водят в серията с 2:1 победи, а мач №4 ще се играе тази вечер. Четирикратните шампиони Сан Антонио ще играе на финал в НБА за първи път от 2007 година. "Сан Антонио" не са губили нито един финал, в който са участвали (1999, 2003, 2005, 2007 г).

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес