Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самарас изгони депутат, бил против антикризисните мерки

22 октомври 2012, 13:48 часа • 3916 прочитания

Гръцкият министър-председател Андонис Самарас е изключил член на парламента, които публично се е противопоставил на правителствените антикризисни съкращения, предава АФП.

Действието на Самарас беше ясно предупреждение от негова страна, че няма да толерира несъгласие в навечерието на решаващия вот за мерките.

Гръцкият министър-председател е изключил Никос Ставроянис от неговата парламентарна група на „Нова демокрация”, оставяйки тричленната коалиция със 177 места в 300-членното събрание. Самарас взе това решение, след като депутатът заяви, че няма да подкрепи икономиите, които са жизненоважни, за да бъде получен новият транш международна помощ.

В същото време стана ясно, че Гърция е ревизирала бюджетния си дефицит за 2011 г. до 9,4% от БВП. По-рано гръцкият статистически институт обяви, че през миналата година дефицитът е бил 9,1% от БВП, предаде радио „Скай”.

В края на 2011 година брутният консолидиран дълг е бил 356 милиарда евро или 170,6% от БВП. Преди това данните бяха за ниво на дълга от 165,3% от БВП.

Редактор: Десислава Ушатова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес