Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С "Мафия" протестиращите посрещнаха контрапротестиращите

10 юли 2020, 19:28 часа • 6118 прочитания

С викове „Мафия“ протестиращите пред „Дондуков 2“ посрещнаха контрапротестиращи дошли в подкрепа на правителството, които започнаха да се събират пред сградата на Министерски съвет.

Хиляди граждани се събраха, за да участват в двата протеста. Те са разделени от полицията. Подлезът между Президентството и Министерски съвет е затворен от полицията.

Пред контрапротестиращите говориха председателят на НС Цвета Караянчева, социалният министър Деница Сачева и др.. Присъстват депутати от ГЕРБ, министри и активисти от партията. 

За протеста имаше организация и с автобуси от Бургас, които дойдоха на жълтите павета.

Призив беше даден по-рано през деня и в социалните мрежи.

"Тук са хора, които не са само членове на ГЕРБ, а искат да подкрепят демократично избраното правителство", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева и обвини президента Радев, който по-рано говори пред другия протест, че иска да свали правителството, за да не влезе България в еврозоната.

Междувременно укриващият се в Дубай бизнесмен с повдигнати обвинения Васил Божков създаде събитие във Facebook "Протест - единни срещу Хунтата" с начален час 19 ч. - същият като на контрапротеста."Пристигнаха първите автобуси на ГЕРБ. Добре дошли, братя платени протестъри. Присъединете се към купона, за да изхарчим заедно платения ви от нас надник", написа Божков.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес