Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия поиска разговор на правителствено ниво заради полети от летище Бургас*

02 юли 2017, 08:50 часа • 8103 прочитания

Заради забавяне на полет за Санкт Петербург на Bulgaria Air от летище Бургас, руското консулство във Варна е поискалo разговор на правителствено ниво, предаде БГНЕС, позовавайки се на агенция ТАСС.

Искането е отправено от руския генерален консул във Варна Сергей Лукянчук, който посочва, че това е поредно такова забавяне, а от Bulgaria Air не дават навременна информация какво се случва. "На наше съобщение за възникналите проблеми незабавно реагира заместник министър-председателят на България Валери Симеонов и Министерството на туризма. В понеделник Симеонов ще проведе съвещание с участието на Министерството на транспорта и авиокомпанията. Надяваме се, че всички проблеми ще бъдат незабавно разрешени, защото горещият сезон в българските курорти е в самото начало", посочи Лукянчук.

Снощи, по информация на консула-съветник Александър Коржов, на летище Бургас са останали 200 руски туристи, които да чакат полета си за Санкт Петербург. Той е трябвало да излети в 2:10 часа тази сутрин, но справка на Actualno.com на сайта на летището показа, че няма никакво означение какво става с полет 609. Причината за забавянето е окомплектоване на багаж.

По-късно днес от Bulgaria Air обясниха, че заради лошо време в Русия се е наложило да бъдат отложени полети както до Санкт Петербург, така и до Москва, като конкретно времето е повлияло много лошо на трафика на летище "Шереметиево". От превозвача увериха, че на чакащите туристи е осигурена вода и храна. Компанията уверява и, че хората, които искат да летят с други компании, ще могат да получат парите си за купени вече билети.

* Информацията е актуализирана

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес