Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Радев за Алек Попов: Вярвам, че идеалите в творчеството му ще са пример за поколенията

22 март 2024, 14:26 часа • 1044 прочитания

Държавният глава Румен Радев изрази съболезнования на семейството, близките и колегите на обичания български писател и Алек Попов, който почина днес, 22 март.

В съболезнователното си писмо президентът откроява забележителния талант и оригиналността в творчеството на Алек Попов, получило висока оценка и постоянно читателско внимание от публиката. "През призмата на своя задълбочен интерес към езика ни и заобикалящата ни действителност, той успяваше да улови и предаде нюансите на българската народопсихология, умело анализирайки времето, в което всички живеем", посочва Румен Радев.

Още от думите на Румен Радев

"Алек Попов остана изцяло отдаден на каузата да отстоява висотата и значението на българската словесност и култура", заявява президентът като отбелязва уважението на обществото, творческите и академичните среди към писателя, както и престижните литературни награди и отличия, с които е почетен неговият принос към съвременната българска литература.

"Вярвам, че идеалите на Алек Попов, заложени в творчеството му, ще бъдат светъл пример за бъдещите поколения", подчертава още държавният глава.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес