Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Росица Янакиева: Нужни са законови промени, в момента не се знае кой какво контролира

09 септември 2014, 09:29 часа • 17784 прочитания

В Закона за водите има големи недомислици. Подобно е положението и в Закона за горите. В момента не се знае кой какво контролира. Това води до ситуции като тази в Мизия, Варна и тн., коментира в ефира на ТВ7 кметът на Перник и кандидат за депутат от листа на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Росица Янакиева.

Тя обясни, че лесоустройствените планове или липсват, или са направени калпаво. Освен това вече 25 години държавата наблюдава как деретатата се запълват, за да може дадени населени места да бъдат разширени.

Кметът на Перник не приключи с критиките си до тук. Тя посочи, че канализационните системи на населените места вече 30 години не са пипани. Освен това, по думите на Янакиева, общините носят отговорност само за деретата в урбанизираните територии. Ами останалите, попита риторично тя.

От своя страна бившият евродепутат и сега член на ПП "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) Слави Бинев коментира, че намесата на държавата трябва да е превантивна, а не последваща. Той добави, че помощта за пострадалите райони е трябвало да дойде веднага, а не 4-5 дни по-късно.

И двамата гости бяха категорични, че трябва да се върви към въвеждане на електронно правителство. По този повод Бинев коментира, че служителите на държавната администрация в момента са "големите изедници" за бизнеса.

 

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес