Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роми от Асеновград отказаха да ходят на работа, страхували се

05 юли 2017, 10:20 часа • 6786 прочитания

Близо 30 роми, работещи като сметосъбирачи в Асенoвград, са отказали да ходят на работа за период от няколко дни. Поради тази причина за кратко не бе извършено сметопочистване в общината и контейнерите преливаха от отпадъци. Причината, която изтъкнали работниците пред своя началник от почистващата фирма „КМД“, бил страхът от протестиращите. Според летния график, отпадъците се събират ежедневно - абсолютно всяка сутрин без прекъсване. Обикновено в един екипаж работят по трима служители.

В дните, когато част от сметосъбирачите не се явили на работа, почистването се извършвало в умален състав - от по двама човека, което довело до забавяне на процеса. Това било първоначално, а по-късно изпълнителят повикал свои работници от пловдивския клон на фирмата.

Почти всичките 60 жени, назначени като метачки за Асеновград, са ходели на работа, казаха за Actualno.com от „КМД“. От фирмата-изпълнител посочиха, че на онези, които не са се явили по работните места в кризистните няколко дни, няма да им бъде платено, като все още не е решено дали да бъдат наказани и по друг начин. Към днешна дата дейността по сметосъбирането и сметоизвозването в Асеновград е се извършва в нормален ритъм.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес