Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родители излизат на национален протест срещу Стратегията за детето

29 май 2019, 16:40 часа • 5697 прочитания

На втори юни родители излизат на протест-шествие срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 г., предаде БГНЕС. Инициативата ще започне в 17.30 ч. от пилоните на НДК, и пешеходно ще премине през МС, площад Батенберг, и площад Народно събрание.

Протестът е национален и в него ще се включат родители от 29 града, сред които Варна, Ямбол, Шумен, Плевен, Велико Търново, Бургас, Кюстендил, Пловдив, Габрово, и др.

Недоволството на притеснените родители ще бъде подкрепено и от протест в Мадрид. Това обяви Христо Лафчиев на пресконференция, на която опроверга обвиненията на управляващите, че те разпространяват фалшиви новини.

„Нашите „източници на фалшиви новини“ са Държавен вестник, сайтът на Министерски съвет, сайтът на Агенцията по вписванията и т.н.“, посочи Христо Лафчиев.

Той поясни, че докато премиерът твърди, че такава Стратегия няма, то социалният министър Бисер Петков казва, че тя ще бъде променена, а в същото време координирано бяха направени промени в различни закони, които бяха обнародвани в Държавен вестник.

„Нашето заключение е, че когато премиерът говори, и Държавен вестник мълчи. Затова излизаме на протест на 2 юни пред Министерски съвет, за да изразим своята позиция“, каза още той.

Стана ясно още, че никой не стои зад протестите на родителите, въпреки че в началото много политически сили изявили такова желание.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес