Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ревизоро успокои тона за водата, обещава за ТЕЦ Бобов дол след като съдът казва друго

20 октомври 2020, 08:33 часа • 5758 прочитания

Дайте да накараме няколко язовира да почнат да текат като водопади, за да покажем, че има вода. Например "Дяково", "Бели Искър", "Карагьол" – само кажете и след две седмици почват да преливат. Целият проблем е, че някои язовири изпълняват няколко функции – и питейно-битови, и за енергетика. Това заяви екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро.

Димитров само намекна за вече известни случаи като язовир "Цонево" и язовир "Камчия" във Варненско. При "Цонево" работи ВЕЦ "Цонево", където собственици са Айнур Гошкелов и Хайри Кулов. А кои са те по отношение на бизнеса с ВЕЦ – можете да си припомните ТУК!

Тази година се разбра, че язовир "Копринка" се източва към Стара Загора, а не към Сливен например, продължи Димитров. И уточни пред БНТ, че проблемът вече бил решен.

Според Димитров, има държавна стратегия, за да няма недостиг на вода. Той се похвали например с решението язовир "Огняново" да е резервен за София. И отрече, че може да има какъвто и да бил проблем с водата за столицата, дори само от язовир "Искър". "Не ме карайте да ги пускам да преливам – за следващите 3 години нямаме проблем", добави Димитров, визирайки и количеството вода в "Бели Искър".

"Четвърта година криза сме и успяваме да дадем на всички вода", заключи министърът.

Ревизоро за пореден път се оплака, че той трябвало да бъде навсякъде, но обясни как ТЕЦ „Бобов дол” не гори отпадъци – били под наблюдение с камери. Понякога обаче правели нарушения – например като разпалвали с мазут. Не искам да спирам цялата икономика, но когато някой греши, ще го спираме, обясни министърът.

Какво съдебно решение точно в полза на горенето на отпадъци от ТЕЦ-а на Ковачки – НАУЧЕТЕ ТУК!

По думите на Димитров, във Варна идвало само символично количество италиански боклуци. Но сега отпадъците на София ги горели във Враца – ако някой иска да свали властта, ще иска да затвори мощността в завода, според министъра. И нападна "що не го построите за една седмица" при въпрос дали е проблем на хората във Враца как се обработват отпадъците.

Димитров отказа да коментира проверките за строежи по Черно море - като в Синеморец и "Алепу", докато "прокуратурата не се произнесе". Той отново изпъкна с редица изказвания колко много работи, но и проблемите за решаване били много. "Когато установя нещо, веднага налагам санкция. Не съм бухалка, която под медиен натиск взема решения", увери Димитров.

Приличат ли си Ревизоро и Бойко Борисов в ранните му политически години - вижте авторски анализ, писан за Actualno.com!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес