Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ремонтираната зона на "Витошка" се разпада

30 юни 2015, 18:15 часа • 14000 прочитания

Ремонтираната пешеходна зона на столичния булевард "Витоша" се разпада. За това сигнализира гражданската инициатива "Спаси София", съобщава БТВ.

За ремонта на пешеходната „Витошка” бяха похарчени близо 3 милиона лева. Улицата все още е в ремонт, но на вече откритите участъци се виждат не един и два дефекта. От общината признават, че има щети, но обвиняват и гражданите, че не пазят.

„Криви плочки, залепени криво, не са хубави, не са естетични и да го споменеш не е намиране на кусури или търсене под вола теле. Фирмите и общината трябва да се научат, че контролът не се осъществява две седмици преди рязането на лентичката, а се случва непрекъснато”, коментира Гергин Борисов от „Спаси София”.

„Там, където има забележки по отношение на качеството, включително и на тази част, която се ремонтира в момента, се правят предписания и се отстраняват всички дефекти”, заяви зам.-кметът на София Любомир Христов.

Последната част на „Витошка”, от Солунска до Съдебната палата ще бъде открита до средата на юли. Ще проследим какво ще бъде качеството.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес