Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рекламираме председателството с природа и магистрали (Видео)

02 януари 2018, 20:31 часа • 1546 прочитания

Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна Павлова публикува в официалния си профил във Facebook рекламно видео, посветено на председателството.

По същество видеото прилича на туристическа реклама, залагайки на кадри с природни забележителности, културно-историческо наследство и гордостта на ГЕРБ - магистрали и инфраструктурни проекти.

През септември фирма "ДИ ИНДЪСТРИ" ООД бе определена за изпълнител на обществената поръчката с предмет: "Изработване на телевизионни, аудио и интернет клипове за популяризиране на Председателството на България на Съвета на ЕС".

Общата цена за цялостно изпълнение на поръчката е в размер на 242 940 лв. с ДДС.

Избраният изпълнител имаше за задача да създаде анимирано лого и разработка на визуална идентичност, четири 3-минутни видеа на различни теми, а към всяко едно от тях и по пет 30-секундни клипа, 18 аудиоклипа на български и английски език с продължителност по 30 секунди, 15 видео- и анимирани интернет банери. В поръчката е предвидено изпълнителят да създаде и оригинална музика за нуждите на Българското председателство.

За режисьор на видеоклиповете беше посочен Димитър Гочев - продуцент на нашумелите телевизионни продукции "Под прикритие", "Стъклен дом" и "Революция Z".

България пое ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз на 1 януари. По време на "българските" 6 месеца се очакват над 2000 събития в Брюксел, Люксембург и София. Над 25 000 делегати и гости ще пристигнат в страната през първата половина на 2018 г. Очаква се председателството да струва около 150 млн. лв.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес