Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Рейки за начинаещи"

24 февруари 2012, 10:33 часа • 27533 прочитания

Милиони хора по целия свят вече са изпитали благотворното влияние на лечебната практика рейки. Сега и вие имате възможност да изучите основните принципи на този съвършен естествен метод за изцеление и духовно израстване. Рейки упражнява дълбок ефект върху здравето и благополучието на човека, като балансира, пречиства и обновява вътрешната му енергийна система. Ето някои приложения на рейки:

За физическо, психично и емоционално лечение и самолечение.

За духовно изцеление и самоусъвършенстване.

За укрепване на здравето и личните връзки.

За решаване на проблеми у дома и на работното място.

За лечение на животни и растения.

За допълване и усилване на ефекта от други терапии и лечение на стреса.

За благослов, напътствия и закрила по всяко време.

Книгата „Рейки за начинаещи“ е разделена на десет части.

В първите глави се описва историята на създаването на рейки системата. Дадени са основни знания за духовната й същност – признаване на наличието на универсална енергия, която има различни имена в различните духовни традиции, и опознаването на тази енергия. Описани са историята на автора на книгата и запознанството му с рейки и духовният път на създателя на системата – д-р Усуи, който е изучавал християнството и след това различните форми на будизъм.

В първите раздели се описва началото на практиката. Има четири рейки нива: първо, второ, напреднали и рейки мастери. Първото ниво означава човек да може да прилага само върху себе си началните познания, усвоени за 3-4 дни. В изходните условия влизат поддържане на вътрешен мир, отказ от някои храни и течности и др. Накратко са описани стъпките в четирите нива. Значително място е отделено на всички позитивни ефекти на системата, които можем да намерим в описанието на която и да е лечeбна система.

Пети раздел дава вече конкретни схеми за самолечение с полагане на ръцете върху различни части на главата и тялото.

Шести раздел описва как да се работи с пациент, с детайлни инструкции за предварителния разговор, евентуални странични ефекти и подготовката за справяне с тях. Следват техника за „сканиране на аурата“ и създаване на „отворен канал“. „Отворен канал“ е самият лечител, който трябва да спазва известни хигиенни правила и да направи самонастройка. Дадени са кратки инструкции за изчистване на аурата след сеанса и за сеанси в седнало, легнало положение, от разстояние. Показани са схеми на правилните позиции на ръцете.

Седми и осми раздел са посветени на същността на рейки. Седми раздел обяснява петте основни принципа, които изучаващият рейки трябва да си казва сутрин и вечер:

Не се ядосвай.

Не се тревожи.

Бъди благодарен.

Бъди прилежен (в духовната работа).

Бъди мил с другите.

Това дава разбиране за древния метод за изграждане на щастие.

Петте принципа и въздействието им са разгледани поотделно. Будистката гледна точка за култивиране на добродетели и добър живот е представена с няколко думи като основа за практикуване на рейки. 

Осми раздел обяснява същността на болестта. В рейки се търсят кармичните причини за болестите – в съответствие с будистките принципи. Буда е учел, че външният свят е просто проекция или отражение на ума. Когато развием „ума на мъдростта“ чрез медитация, молитва или рейки, ние ще придобием достатъчна яснота на съзнанието, за да прозрем през ежедневното си съноподобно съществуване. Всичко това е описано съвсем стегнато и кратко, след което са дадени няколко прости, но ефикасни – както четем – будистки практики, които помагат за изчистване на кармата чрез полагане на ръцете върху различни части на тялото, като се започне от главата и се стигне до основата на гръбнака.

Девети раздел дава техники за медитация и визуализация със светлина, които са много достъпни и чисти.

В десети раздел няколко рейки мастери, предимно жени и американки, описват случаи от своята практика.

обем: 240 стр.                                               

цена: 11,95 лв.

ISBN 978-954-26-1045-8

Очаквайте на: 24.02.2012 г.

За автора

Дейвид Венелс е дългогодишен рейки учител и практикуващ. Автор е и на още две книги за лечение: „Рефлексотерапия за начинаещи“ и „Цветолечение на д-р Бах за начинаещи“.

 

 

Деян Георгиев
Деян Георгиев Отговорен редактор
Новините днес