Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Регистрационните номера по избор - вече по-скъпи

02 май 2018, 12:18 часа • 27698 прочитания

На днешното си заседание, Министерският съвет прие промени по някои такси, които се събират съгласно Тарифа №4 по Закона за държавните такси. В това число влизат промени в такси за регистрация на автомобили и други пътни превозни средства.

Съгласно промените, вече ще има единни такси за първоначална регистрация на пътни превозни средства (ППС), за промяна в регистрацията на ППС със смяна на табели при регистрационен номер и за възстановяване на регистрацията на ППС с прекратена регистрация. Утвърдена е и единна такса за промяна на регистрацията на ППС без смяна на табели с регистрационен номер. Според сега действащия ред се заплащат отделни такси за заявление за регистрация, за идентификация и проверка на техническата изправност, за издаване на свидетелство за регистрация, монтаж на табели и т.н. Промяната означава, че ще има единна такса.

Увеличават се таксите за право на ползване на табели с регистрационен номер по избор. Предлаганата услуга е специална и за нея не се прилага изискването за разходоориентиран размер на таксата. Таксата за ползване на табели с регистрационен номер с четири еднакви цифри се увеличава от 1000 лв. на 1500 лв. За регистрационни номера с комбинация от цифри „аа-вв“, „ав-ва“ и „ав-ав“, където „а“ и „в“ са различни числа от 0 до 9, както и за регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание ще се плаща по 300 лв., вместо досегашните 30 лв. и 50 лв.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес