Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разрешиха с разум проблема със строежа в "Бъкстон"

31 януари 2014, 21:59 часа • 37188 прочитания

Най-обикновено недоразумение се оказа причината за проблема, който възникна със започналия тези дни нов строеж на жилищна сграда в столичния квартал "Бъкстон", научи Actualno.com.

След като Симеон Стоилов - един от живеещите в панелния блок, на чийто калкан ще бъде изградена 8-етажната кооперация, информира медиите за притесненията си около случващото се, фактите бяха изяснени. На среща между съкооператорите, управителя на фирма "С.А.Г-Инженеринг" ЕООД Димитър Дойчинов, която е изпълнител на проекта, и заместник-кмета на община "Витоша" страните стигнаха до споразумение.

Оказа се, че всички документи около строежа са напълно изрядни и нарушения няма. Работата по изграждането на новата сграда не беше спряна. Заместник-кметът на общината пък се ангажира пред собствениците на апартаменти в панелния блок, че идния вторник ще назначи експертна комисия. Тя ще провери обстойно дали строителят е предприел всички необходими мерки, за да гарантира безопасността на гражданите по време на изкопните работи за полагане на основите на новата сграда.

"Проблемът дойде от това, че никой от нас, съседите в блока, не знаеше какво се случва, коментира пред Actualno.com Симеон Стоилов. "Когато дойдоха машините и започнаха да копаят, целият ни блок се тресеше. Липсата на информация ни притесни и затова реагирахме по този начин. Сега вече няма проблем. Разговаряхме със заместник-кмета и с шефа на строителната фирма и те ни обясниха за какво става въпрос. Сега чакаме вторник, за да видим какво от обещаното ще се случи".

Доста изнервен от случилото се и от медийния интерес около новия проект, управителят на строителната фирма "С.А.Г-Инженеринг" ЕООД Димитър Дойчинов все пак обясни, че всичките му документи са изрядни. А доказателство за това е фактът, че днешната проверка не е затворила обекта му. "Това е УПИ и е частна собственост, каза той. "Строим на калкан. Основите на панелния блок са плитки, а нашите ще бъдат по-дълбоки, защото ще има подземни гаражи, но сме взели абсолютно всички мерки, за да гарантираме безопасността на съседната сграда. По закон не сме длъжни да искаме разрешение от съседите за строежа. Както и да ги информираме какво се случва в имот, който е частна собственост. Днес, все пак, разговарях лично с хората от съседния блок и ги уверих, че сме проектирали специални укрепвания на техния блок. Мисля, че вече са съвсем спокойни".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес