Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разнообразни проекти и професионална ориентация за възпитаниците на ПГЕЕ – гр.Пловдив

25 ноември 2016, 13:54 часа • 7719 прочитания

Професионалната гимназия по електротехника и електроника - гр. Пловдив прави убедителни крачки в развитието на дуалното образование. То предоставя възможност за професионално обучение, както в училище, така и в реална работна среда.

„Желанието на партньорите от бизнеса да подкрепят младите хора и гимназията ни по пътя на професионално обучение е много силно и вълнуващо за нас. Предстои да генерираме и реализираме нови инициативи.“ – споделят от ръководството на гимназията.

По инициатива на г-жа Стоянка Анастасова (директор) и инж. Елена Динчийска (помощник-директор по учебно-производствена дейност) гимназията си сътрудничи с различни фирми в създаването на програми и проекти, чрез които да се откроят качествени работни кадри. Тази практика ще бъде от полза за бизнеса и за талантливите млади хора, които търсят реализация.

През учебната 2016/2017 ПГЕЕ - гр. Пловдив осъществи успешно сътрудничество с компаниите „Инженеринг“ ЕООД – Пловдив“, “N3 Цифрова телевизия и интернет”, „БТЛ Индъстрийз“ АД, „EVN – България“ ООД, „Вискомп“ ООД, "Скейл фокус" АД, "Ай Ти Дабълю Испраконтролс България" ЕООД, „Изоматик Комплект“ ООД, „РГБ и Изот сервиз“ ООД, „Евроуеб“ ООД, „Имеса БГ“ ООД, „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД, „АББ България“ ЕООД - Клон Раковски, „ПИ ЕС ЕМ Електрик“ ЕООД, „КЦМ“ АД, „Асел“ ООД и др.

Освен участието в посещения на производствените бази на фирмите, пред учениците се разкриват различни перспективи. Компания "Либхер-Хаусгерете Марица" ЕООД направи дарение на ПГЕЕ, гр. Пловдив под формата на 3 работни места по пневматика и оборудване с всички необходими елементи. Дарението бе предшествано от специален курс по пневматика, в който взеха участие учители от гимназията и инструктур от учебния център на компанията.

„БТЛ Индъстрийз“ АД провежда производствена практика за 12 клас през цялата учебна година. В резултат от проведеното обучение тази година, някои от учениците остават да работят в БТЛ на различни позиции, като работното им време е съобразено със занятията им в училище. Екипът на БТЛ също дари на училището иновативен апарат за физиотерапия. Уредът BTL-4000 Topline се използва за лабораторни упражнения по специалност Микропроцесорна техника.

Вярвайки в значимостта на отношенията между родители, училище и бизнес, ПГЕЕ – гр. Пловдив предоставя възможност на фирмите-партньори и висши учебни заведения: ТУ София - филиал Пловдив и УХТ – гр. Пловдив да участват в регулярни родителски срещи. Там родителите могат да получат подробна информация за фирмите и актуалните възможности за работа.

Основният стремеж на ПГЕЕ, гр. Пловдив е да предостави на възпитаниците си възможности за пълноценна реализация. За положените усилия и участия в разнообразни проекти, училището получи Харта за мобилност в областта на професионалното образование за периода 2017г.-2020г. Хартата е по програма „Еразъм“, по която ученици от 11-ти и 12-ти ще имат възможност да кандидатстват за двуседмичен стаж в чужбина.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес