Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разликата между Оланд и Саркози се е съкратила до 4%

05 май 2012, 11:54 часа • 4507 прочитания

Преди втория тур на президентските избори във Франция разликата между останалите съперници –кандидата на социалистите Франсоа Оланд и действащия президент на консерваторите Никола Саркози, е намаляла до 4%. По-рано социологическите изследвания показваха, че разликата между кандидатите варира между 6% и 10% в полза на Оланд, предава Ройтерс.

По мнение на политиците, това е най-голямото постижение на Саркози след окончателното огласяване на резултатите от първия тур.

По данни на организацията Ifop-Fiducial, към момента за Оланд са готови да дадат гласа си 52% от запитаните, а за неговия конкурент – 48%.

Настоящият френски държавен глава заяви, че на президентските избори тази година ще има „изненади”, въпреки проучванията на общественото мнение, предаде АФП.

Днес е ден за размисъл за Франция, в който са забранени политически речи и реклами в навечерието на президентския вот. Според последните изследвания сред гласоподавателите, социалистът Франсоа Оланд е на път към победата, но Саркози подчерта на своя последен предизборен митинг, че разликата е твърде малка.

„Искам да ви уверя в едно нещо- всеки глас ще се брои. Вие не можете да си представите до каква степен нещата ще бъдат на ръба на бръснача в неделя”, коментира Саркози.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес