Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рашков благодари на полицаите, охранявали протеста на "Възраждане"

14 януари 2022, 15:38 часа • 2670 прочитания

Вътрешният министър Бойко Рашков изпрати писмо до директорите на ГД "Национална полиция", ГДЖСОБТ, СДВР, ОДМВР, в което благодари на полицейските служители, участвали в охраната на Народното събрание по време на организирания от партия "Възраждане" протест на 12 януари, съобщи пресцентъра на МВР.

При овладяване на ситуацията пред сградата на Народното събрание пострадаха деветима полицаи, двама души са задържани.

"Вие изпълнихте дълга си в ситуация, изпълнена с агресия, насочена към вас, и защитихте с доблест и всеотдайност сградата на Народното събрание", посочва министър Рашков и благодари от името на ръководството на МВР на полицаите за проявения професионализъм и усилия за опазване на обществения ред.

По думите му гражданите са видели, че българският полицай е отговорен, професионално изграден и безпристрастен служител на законността и защитник на институционалната стабилност на държавата.

Припомняме, че на недоволството присъстваха няколко хиляди души, пристигнали от различни точки на страната. В един момент протестът ескалира и част от присъстващите опитаха да разкъсат полицейския кордон пред сградата на парламента и да влязат в сградата. Имаше пострадали граждани и полицаи. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес