Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев пак няма да се качи на Шипка за 3 март

02 март 2023, 21:21 часа • 9687 прочитания

За втора поредна година президентът Румен Радев няма да се качи на Паметника на Шипка, а ще присъства на честванията за 3-ти март в София. На Шипка обаче ще се качи служебният премиер Гълъб Донев.

Миналата година държавният глава не се качи на историческия връх и така се размина с тогавашния министър-председател Кирил Петков, с когото бяха в обтегнати отношения. Преди това Радев неизменно държеше словото си от Шипка.

Честванията на 3 март на Шипка са опорочени: Целиха със снежни топки Кирил Петков (ВИДЕО)

В София в 11:00 часа пред Паметника на Незнайния воин почит заедно с Радев ще отдадат вицепрезидентът Илияна Йотова, военният министър Димитър Стоянов, началникът на отбраната Емил Ефтимов и др. Половин час по-късно, но на Шипка Донев ще приеме почетния караул и ще присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите воини, която ще отслужи Великотърновският митрополит Григорий, пише в. "24 часа".

Тази година програмата за националния празник се подготвя от община Габрово. През 2022 година програмата беше изготвена от Казанлък - двете общини се редуват. Тази година те ще осигурят и автобуси до паметника. Превозът от Казанлък в двете посоки ще струва 10 лв., а от Габрово - 6 лв.

Очаква се времето да бъде лошо, с валежи от сняг и дъжд.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес