Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев, министри, кметове, посланици: Всички се помолиха за мир за Израел в синагогата (СНИМКИ)

16 октомври 2023, 09:22 часа • 1953 прочитания

В неделя, 15 октомври, беше отслужена молитва за мир в Централната софийска синагога в знак на солидарност и съпричастност към жертвите на конфликта в Израел и техните семейства.

Събитието е отклик на еврейската общност в България и всички приятели на Израел и е призив за мир в региона след безпрецедентната терористична атака на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври.

Инициативата бе организирана съвместно с Централния израилтянски духовен съвет, Федерацията на ционистите в България, Организацията на приятелите на Израел в България "Негев" и Офиса на Американския еврейски комитет в България, съобщи БТА.

На церемонията присъстваха държавният глава Румен Радев, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, председателят на Народното събрание Росен Желязков, кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, и.д. главен прокурор Борислав Сарафов, представители на институциите, дипломатическия корпус и др.

"Като един. Всички срещу нечовешкия тероризъм на Хамас. Парламент, правителство, президент, кмет, прокуратура, посланици. Цяла България е в софийската синагога днес. И в сърцата на еврейската общност. На молитва за мир", написа във Facebook Даниел Лорер от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Снимки: Facebook.com/Daniel Lorer

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес