Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пътнически самолет, за който е имало сигнал за бомба, е минал над България

05 юли 2016, 17:27 часа • 3633 прочитания

Български изтребители са придружили тази сутрин пътнически самолет, който е изпълнявал полет LY2 на Израелските авиолинии, съобщиха от Министерството на отбраната (МО).

Пред Actualno.com от пресцентъра на МО потвърдиха информация и уточниха, че полетът е бил от Ню Йорк до Тел Авив. Когато превозното средство е стигнало до Швейцария, е станало ясно, че има анонимен сигнал за бомба. Моментално самолетът е прихванат от швейцарски изтребители, като той се е движел по зададения предварително маршрут. Маршрутът е минавал и над българска територия, като наши два изтребителя, в съответствие с предварителна процедура, са го придружили - в интервала между 10:30 часа и 11:00 часа. Самолетът е кацнал успешно в Тел Авив. Подобна процедура с вдигането на изтребители за ескорт на пътнически самолет не е извършвана през последните 10 години, уточниха от Министерството на отбраната.

От МО нямат официална информация дали при кацането в Тел Авив е намерено подозрително устройство или става въпрос за фалшива тревога. Авиокомпанията El Al обяви по-късно, че на борда на самолета не е намерана бомба, пише RT.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес