Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първите 300 ветерани от Москва кацнаха във Варна

06 февруари 2014, 14:54 часа • 12059 прочитания

Първите 300 ветерани на войните и труда, изпратени от правителството на Москва в България, кацнаха на летище Варна, съобщи Петел.

Групата е стартовата за 2014-а смяна отпочиващи в СОК „Камчия“. За тях е предвидена богата културна програма. Нито един от пристигналите няма да скучае, обясняват домакините, които вече изненадват гостите с първите впечатления от визитата.

Лагерниците пристигнаха с два самолета и веднага бяха настанени в автобуси, за да отпътуват към известния курорт. Те бяха придружени от Леонид Иванович Спрьiнжа, който е техен дългогодишен предводител към Българското Черноморие. Самият той е много свързан със страната ни. Идвал е десетки пъти.

„Животът в Русия е труден, в Москва има много социални контакти и добри условия, но в останалата част на страната има трудности. Бихме дошли само в България, не и в други страни на Европа, тук ни харесва. Пожелаваме на българите да успеят да си извоюват достоен живот, богатите да богатеят и бедните да богатеят“, отправи поздрава си Леонид Иванович.

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес