Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пуснаха от ареста сина на Васил Божков срещу гаранция от 1 милион лева

04 март 2020, 20:40 часа • 4760 прочитания

Специализираният наказателен съд пусна под гаранция от 1 млн. лв. Антон Божков. Според мотивите на съда няма опасност той да се укрие или извърши друго престъпление, предаде БНТ.

Синът на бизнесмена Васил Божков е обвинен в изпиране на пари по поръчение на организирана престъпна група. Според прокуратурата за целта той придобивал, преобразувал и трансформирал имоти, за които се смята, че са придобити от престъпни деяния. Обвинението заяви още, че има опасност синът на бизнесмена Васил Божков да се укрие. Като доказателство посочи направената от него експресна поръчка на задграничен паспорт.

Според защитниците на Антон Божков обаче, няма достатъчно ясни и конкретни доказателства и липсва обосновано предположение, че той е извършил престъпление.

На заседанието стана, че Божков искал да си направи международен паспорт с експресна услуга - 3 седмици, след като баща му избяга в ОАЕ. Служителката в паспортното обаче му казала, че има забрана да напуска страната и оттогава до момента, в който беше привикан в следствието и след това задържан, той търсил контакт с прокуратурата за обяснение.

По-рано днес съдът остави в ареста бившата секретарка и настояща директорка на дирекция във ФК Левски Йоана Чолакова. Според обвинението тя осъществявала контакта между Васил Божков и лица, свързани с иманярство, търговия с културни ценности и сводничество.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес