Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Психолог: Ревността може да бъде причина за физическо насилие

19 януари 2019, 08:30 часа • 4111 прочитания

Ревността може да бъде причина за физическо насилие.Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Бисера Борисова, психолог. По думите й при проблем в дадена връзка е необходимо да се разговаря спокойно и тихо.

„Необходимо е да се потърси професионална помощ, когато човек не може да се справи сам с проблема и е важно да не се преминава границата, защото понякога ревността води и до насилие, което може да бъде както психическо, така и физическо“, заяви Бисера Борисова. Тя допълни, че е важно двойките да разговорят и да се стараят да разбират партньора. „Ревността е емоция, която „трови“ и двамата партньори като всеки я изпитва, но е важно да бъде в нормални граници“, каза Борисова.

Тя заяви, че ревнивият следи всичко при партньора като в един момент може да се стигне до тежко физическо насилие. „Ревността и гневът са емоции, които трябва да бъдат контролирани, а ако човек не може да ги контролира трябва да се научи“, коментира експертът. Тя добави, че едно бебе на пет месеца също може да прояви ревност като дори и животните изпитват това чувство.

„Хората, които имат куче знаят, че и животните ревнуват.Въпросът е дали това куче става агресивно, когато ревнува, или детето също проявява агресия под влиянието на тази емоция“, съобщи Борисова. По думите й зрелите хора би трябвало да могат да се контролират емоционално.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес