Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Прозрачност без граници" иска гаранции за вота в чужбина

18 януари 2021, 12:54 часа • 2395 прочитания

Като организация, която работи за прилагане принципите на доброто управление и прилагането на демократичните стандарти в изборния процес, Асоциация „Прозрачност без граници“ започва гражданска инициатива за наблюдение на предстоящите избори за Народно събрание. Това се казва в съобщение на организацията до медиите. Ето какво още пише в него:

При осъществяването на тази инициатива сме ръководени от стремежа да съдействаме за честни и демократични избори, с високо участие на избирателите и прозрачност на изборния процес. Нашите усилия ще бъдат са насочени към: осъществяването на граждански контрол върху дейността на институциите по подготовка и провеждане на изборите; мониторинг на предизборната кампания; насърчаване на гражданското участие и защита правата на гражданите при упражняване на техните права.

В тази връзка днес Асоциация „Прозрачност без граници“ изпрати писмо до Министерство на вътрешните работи, с копие до Централната избирателна комисия, с което поставя важни въпроси относно подготовката на изборите в чужбина и създаването на гаранции за избирателните права на нашите сънародници в чужбина.

Към настоящия мейл е приложен пълният текст на писмото, който е достъпен и от сайта на организацията на адрес: https://transparency.bg/bg/новини/.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес