Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестът на МВР – със заплаха към правосъдния министър (ВИДЕО)

05 юли 2019, 14:43 часа • 8553 прочитания

Директна заплаха към правосъдния министър Данаил Кирилов отправи зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов. Той го предупреди да не притиска Синдиката на служителите в затворите и обяви, че СФСМВР твърдо подкрепя надзирателите.

Става въпрос за направения вчера (4 юли) намек от Данаил Кирилов, че има план да се дадат още пари на надзирателите, събрани от икономии, но в системата имало много финансови дупки, които да се кърпят. На днешния протест пред Министерския съвет СФСМВР, в лицето на Кузманов, видя това като натиск и предупреди, че който министър е тръгвал срещу синдикатите, не е видял добро, както и че министрите са държавни служители и служат на държавата, а не нещо повече.

Иначе на протеста беше прочетена декларация и от медиците що се касае до стойността на нощния труд – това е причината за днешния протест. В декларацията пише, че "работодателите, от които зависи увеличението на цената на нощния труд, недостатъчно сериозно се отнасят към нуждите на служителите".

Протестът беше подкрепен от президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който заяви, че който се труди систематично нощем, умира средно 7 години по-рано. Той беше категоричен, че 25 стотинки на час за нощен труд е гавра и добави, че сегашният протест е "семпло предупреждение" и че следващият път „тонът на разговора ще е различен“. "Не съветвам никой да търси този разговор", добави той.

Подкрепа към протеста изразиха и от Съюза на съдиите.

Какво каза Илия Кузманов за реформата в МВР - научете в този материал!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес