Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестите с искане за оставката на Симеонов продължиха и вечерта (Снимки)

22 октомври 2018, 19:30 часа • 1822 прочитания

Десетки граждани се събраха пред Министерски съвет в столицата и в други градове на страната и вечерта с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Причината - обидните му квалификации за децата с увреждания и протестиращите майки.

В София протестиращите скандираха "Оставка" пред МС. Те даже блокираха за около час бул. „Дондуков”. Напускането на вицепремиера поискаха и мотористи, и родители на здрави деца.

Обидени сме морално. Това, че той ни нарича „кресливи“ не ни обижда – това е констатация, но ни обижда това че каза, че децата ни са „уж болни“, коментира една от майките, цитирана от БГНЕС.

Искаме Валери Симеонов извън политиката – нито министър, нито депутат да е, каза друга майка на дете с увреждания, дошла на протест пред сградата на Министерски съвет.

Протести имаше и във Варна, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора.

Изказването на Симеонов от миналата седмица, че протестиращите майки са „кресливи жени” с „уж болни деца” възмути обществеността.

Премиерът Бойко Борисов пък днес заяви, че няма да поиска оставката му, защото това е "сложно" и ще "счупи коалцията".

Във вторник около 14:30 ч. се очаква тримата лидери на "Обединени патриоти" – Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов да се срещнат по повод исканата оставка на последния. Волен Сидеров и партията му вече свалиха доверието си от Симеонов.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес