Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестиращите в "Орландовци" искат изселване на ромите

16 юни 2015, 22:00 часа • 12359 прочитания

Протестиращите в „Орландовци “ правят подписка за изселването на ромите от квартала, съобщиха "Канал 3".

"Протестът не е политически. Нека да дойдат политиците да видят как живеем, когато няма полиция. Ние, българите, сме малцинство, треперим за живота си, за имота си, за всичко. Проблемът е за тези, които пристигат отвсякъде", заяви дългогодишна жителка на квартала пред телевизията.

Жената сподели, че проблемът е възникнал заради прииждането на роми от цяла България.

"Искаме тези хора, които не ги познаваме, които нямат адресна регистрация, да се върнат там, откъдето са дошли", каза още тя.

Протестиращите ще продължат акцията си срещу ромите с брейк и хип-хоп музика. Скандалът, възникнал между българи и роми, е тръгнал именно от групата на хип-хопърите, допълниха от Канал 3. Сега хората заявиха, че блокирането на улицата е най-мирното действие, което могат да предприемат. Движението по ул. „Мара Бунева” е блокирано, а ул. „Железопътна” се регулира от полицейски служители.

По-рано днес директорът на СДВР Младен Маринов заяви, че всички 20 души, които полицията задържа снощи на протеста в "Орландовци", са освободени. Това е станало, защото нарушенията им не предвиждат по-дълго задържане.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес