Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестиращи искат "Градини, а не бетонни пустини" (ВИДЕО)

13 февруари 2018, 15:40 часа • 1012 прочитания

Днес около Народното събрание се събраха граждани на протест под надслов "Градини, а не бетонни пустини".

Недоволните се обявиха срещу законовите промени, подкрепящи застрояването на земеделски земи и строителство на писти и ски съоръжения в горските територии, предаде репортер на Аctualno.com

Протестиращите призовават народните представителите да не одобряват повторно върнатите от президента изменения в Закона за опазване на земеделските земи, които улесняват урбанизацията им. Освен това протестиращите искат от депутатите да отхвърлят Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за горите, който бе внесен в Народното събрание на 9 февруари 2018 година.

В този законопроект отпадат регулациите, свързани със строителството на ски писти, станции, стълбове на лифтове и влекове.

На място граждани събраха подписи в защита на исканията си, които да внесат в деловодството на Народното събрание. Недоволните казаха, че са готови да изпратят и молба до президента Румен Радев да сезира Конституционния съд.

"Искрено се надявам народните представители да не одобрят повторно този закон. Изключително грозно впечатление прави начинът, по който е внесен, начинът, по който е промъкнат. Ако толкова държат на тези промени, нека това се случи в нова процедура с две разглеждания в пленарна зала, с достатъчно време за обществено обсъждане - време, в което да се направи ясен анализ за последствията от този закон", заяви Димитър Кацов, протестиращ и участник в гражданската инициатива "Да спасим Карадере".

По думите му в момента никой не е направил анализ по темата.

Още от протеста - вижте във видеото

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес