Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестиращи блокираха движението на мястото на тежката катастрофа (ВИДЕО)

07 юли 2022, 20:38 часа • 2232 прочитания

За втора поредна вечер стотици хора се събраха на протест срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя. Както и снощи, мястото на сбирката бе кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“. Точно тук във вторник вечерта загинаха две млади жени при тежка катастрофа, а заподозреният за инцидента Георги Семерджиев избяга и по-късно беше задържан от полицията, като вече е и с повдигнато обвинение.

Протестиращите, организирали се чрез Facebook, поискаха да последват оставки и уволнения за тези, които са допуснали извършителят да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа, да се предприемат спешни акции срещу всички останали джигити с десетки нарушения на пътя и да се предвидят по-строги санкции за джигитите, но също така и наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви.

Хората блокираха кръстовището на булевардите "Свети Наум" и "Черни връх", точно където преди два дни се случи трагедията. Те са категорични, че ще бъдат тук всяка вечер и ще блокират кръстовището и ще протестират по този начин, докато не видят воля за по-строги санкции спрямо шофьори, които са нарушители от години.

"Трябва да се променят законите, ако не искаме това да продължи. Точно на този булевард всяка вечер едно и също - карат като полудели - мамини синченца, наркомани. Жалко е, че полицията явно няма кадри. Докато не си променят системата, нищо няма да се промени", заяви един от протестиращите, като уточни, че дори е ставал свиддетел на катастрофи. 

Друг участник в демонстрацията, който живее в района бе категоричен, че гонките са ежедневие. Той сподели, че са подавани многократно сигнали към МВР, но не е имало реакция.

Протестиращите са категорични, че ако няма промяна в законите и няма желание в управляващите да налагат по-строги санкции, подобни тежки инциденти ще станат ежедневие.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес