Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест заради скъпия ток и газ и искане Кирил Петков да обясни - на 3 март

01 февруари 2022, 15:51 часа • 5553 прочитания

Протест заради цените на тока, газа и горивата ще се проведе на 3 март пред Народното събрание. Организатор е инициативата "Бъди човек България".

В обявлението за протеста изрично е посочено, че той не е с искане за оставка на сегашните управляващи. Поставени са обаче два сериозни въпроса към тях - с конкретно искане Кирил Петков да дойде да отговори:

1. Кога ще овладее хиперинфлацията, която е създадена от енергийната криза с цените на тока, газта и горивата?

2. Кога ще има ясен план как ще се справи икономиката на страната, който ще защити и интересите на домакинствата, бизнеса и крайно нуждаещите се?

"НЕ искаме оставки, искаме действие и решение - тук и сега! Казахте, че сме богата държава и корупцията ни грабела. Добре, сега сте Вие, защо живеем още по-лошо? Защо другите държави правят всичко за народа си, а тук сякаш на чужд гръб се бият камшици? Знаете ли как оцеляват възрастните хора, когато пенсията им е по-ниска от сметката за тока? Когато лекарствата за живот биват подбирани, защото парите не достигат? Знаете ли как се хранят работници, когато бизнесът ти е смазан от енергийните бомби с тока?

Искаме да Ви видим на площада и да покажете, че не сте забравили защо взехте властта и защо хората Ви гласуваха доверие!", пише в съобщението.

Още:

Управляващите срещу ГЕРБ: Няма да има компенсации за общини, болници и църкви заради скъпия ток

"Булгаргаз" предлага цената на газа за февруари да намалее със 17,64%

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес