Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест за съдебна реформа 4 г. след назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС (ВИДЕО)

14 юни 2017, 21:00 часа • 4076 прочитания

Стотици протестиращи отбелязаха четири години от протестите, започнали заради назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, предаде репортер на Actualno.com.

Протестът започна пред Съдебната палата, премина покрай Министерски съвет и завърши на площад Народно събрание.

В Марша за европейско правосъдие се включиха стотици граждани и представителите от Инициатива "Правосъдие за всеки". Те скандираха "Оставка", "Съдебна реформа" и "За да има мир, Цацаров в Сибир". От "Правосъдие за всеки" обявиха, че предлагат 7 ключови идеи за правосъдна реформа.

„През тези 4 години главният прокурор Сотир Цацаров продължи да служи на мафията, съдебната система не се реформира по никакъв начин. Тя продължава да служи на модела „Кой” в България, в резултат на което нито една българска институция реално не работи. всичко обслужва мафията”, каза Иво Мирчев, който е едно от лицата на протестите и преди преди 4 години, и днес.

Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

„Много от нас видяха, че борбите не се водят само на улицата, а се водят ежедневно срещу тези институции, които не си вършат работата”, каза Иво Божков от протестиращите.

Улиците около Съдебната палата от снощи са облепени с плакати, на които се вижда Лозан Панов, изобразен като съдия на олигархията. С подобни плакати беше затрупан центърът на София и на предишния марш в края на май.

Протестът премина спокойно, въпреки група младежи, които мирните протестиращи посочиха за провокатори.

Снимки: Actualno.com/Румен Скрински

Снимка: Actualno.com/Ивайло Анев

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес