Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест "Под строй" на журналисти заради сигнал на "Водстрой 98"

21 август 2014, 09:21 часа • 25120 прочитания

"Под строй" – под този надслов днес пред Съдебната палата се проведе протест на журналисти. Причината – заради привикване от СДВР на управляващия редактор на „Капитал” Алексей Лазаров и редактора на вестника Николай Стоянов, които трябваше да дават обяснение относно материал, засягащ фирма „Водстрой 98”. В него се посочва, че „Водстрой 98”, които са свързвани с Делян Пеевски, са изтеглили парите си от Първа инвестиционна банка точно преди „черния петък”, в който ПИБ понесе удар от 800 млн. лева заради паническо теглене на нейни вложители.

Срещата в СДВР мина спокойно, подписахме показания, нямаше следа от натиск, заяви Стоянов пред Нова телевизия. Той е човекът, написал статията „Паниката е по-голяма проблема”. Тя имаше и ироничен характер, уточни Стоянов.

Цялата процедура е формулирана по нелеп начин – заради фалшив сигнал на телефон 112, каза журналистката Ралица Ковачева. Крайно възмутително е изречение на прокуратурата в сигнала – че статията е манипулативна, което било характерно за това издание (бел. ред - за "Капитал"), добави тя. Нека повече хора знаят за това изречение и си задат въпроса защо прокуратурата не се занимава с истинските проблеми, например с КТБ, а си пилее силите за журналистически статии.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес