Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проституцията става все по-доходен бизнес

21 ноември 2012, 17:40 часа • 15036 прочитания

Проституцията, която все по-решително добива световни мащаби под контрола на организираната престъпност, стана "твърде доходен" икономически пазар, базиран на "образцов" капиталистически модел, твърди Фондацията Scelles в публикуван днес годишен доклад, предаде БГНЕС.

Документът от 480 страници, озаглавен "Сексуална експлоатация: проституцията и организираната престъпност" съдържа данни за проституцията в 54 държави. В него се казва, че сводниците са организирали търговията с хора по образцов капиталистически модел".

"Разбита румънска сводническа мрежа в Испания, процес в Обединените арабски емирства срещу трафикант на жени от Бангладеш, осъден руснак за търговия с проститутки във Финландия и разбита китайска мрежа за експлоатация на тайландски жени в Австралия - всичко това говори за обширен пазар и поставяне на проституцията под контрола на организираната престъпност", обясни Ив Шарпенел, президент на френската Фондация Scelles, която се бори срещу проституцията.

Във Франция 80% от проституиращите жени са чужденки. Разбити бяха мрежи в Париж, Каен, Бордо или Страсбург, което позволи да се открият жени, станали жертва на сводници от Колумбия, Китай, Еквадор, Нигерия и Румъния.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес