Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Промени в движението по АМ „Хемус“

25 октомври 2024, 13:07 часа • 480 прочитания

От днес (25 октомври) до 27 октомври се въвежда промяна в организацията на движение през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“, за да се улесни пътуването при очаквания интензивен трафик, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Как се променя движението?

На 25 октомври от 11 ч. до 20 ч. и на 26 октомври (събота) от 8 до 14 часа за улеснение при пътуването и ограничаване на задръстванията в пиковите часове, когато много хора тръгват на път, ще бъде спряно движението в посока София на всички моторни превозни средства през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Целта е улесняване на движението в посока Варна.

ОЩЕ: От 30 септември: Промени в движението в два тунела на АМ "Хемус"

Трафикът към София ще се пренасочва по обходен маршрут - от 47-ми км на АМ „Хемус“, при пътен възел „Ботевград“, шофьорите ще преминават по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „Витинска река“ ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.

В тунел „Правешки ханове“ на 25 и 26 октомври ще преминават само превозните средства, пътуващи за Варна. Трафикът за София ще е по обходен маршрут - от АМ „Хемус“ при п. в. „Осиковска Лакавица“ автомобилите ще преминават по път I-3 Ябланица – Ботевград и при пътен възел „Правец“ ще се връщат на АМ „Хемус“.

На 27 октомври от 12 до 20 часа, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „Топли дол“ целият трафик ще е само за София, а пътуващите за Варна ще преминават по обходен маршрут - от п. в. „Витинска река“, по път I-1 София – Ботевград, път II-17 и при 47-ми км при п. в. „Ботевград“ ще продължат по АМ „Хемус“.

ОЩЕ: Колкото повече се бави, толкова по-скъпа става магистрала "Хемус"

В тунел „Правешки ханове“ също ще преминават също само пътуващите за София, а трафикът за Варна ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при пътен възел „Правец“ по път I-3 Ябланица - Ботевград и при п. в. „Осиковска Лакавица“ да се връща на АМ „Хемус“.

При необходимост, в зависимост от интензивността на движение по преценка на органите на ОД на МВР София/СДВР могат да бъдат налагани и други ограничения, осигуряващи безпроблемно преминаване през участъка на АМ „Хемус“.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес