Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокурор от Пазарджик изнасял информация към кмета на Септември

28 март 2018, 18:30 часа • 5832 прочитания

Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е напуснал поста си в края на февруари заради случая с намерените справки на ДАНС в дома на обвинения в умишлена безстопанственост и неизгодни сделки кмет на Септември Марин Рачев.

Това потвърди в сряда главният прокурор Сотир Цацаров, след като бе изслушан по случая заедно с шефа на агенцията Димитър Георгоев и вътрешния министър Валентин Радев на съвместно заседание на комисиите по вътрешен ред и контрол на службите в парламента.

По думите на Цацаров "отговорността в случая не е на МВР или на ДАНС, а на Районна прокуратура Пазарджик". Назначената от него проверка по случая установила, че четирите намерени в дома на Рачев документа имали "обща пресечна точка", която е Районна прокуратура Пазарджик.

Именно заради това ръководителят ѝ Георги Кацаров е подал оставка. За това бе съобщено на 20 февруари с лаконичното съобщение, че до решението на обвинителя се стигнало след разговор с Цацаров. Оставката на Кацаров вече бе приета от Висшия съдебен съвет.

"Не може да бъде установено кое е лицето осъществило копирането на документите, входирани в администрацията на районната прокуратура", уточни главният прокурор, давайки да се разбере, че прокуратурата няма да търси наказателна отговорност на Кацаров.

Цацаров уточни още, че въпросните справки на ДАНС не съдържали секретна информация – нещо доста необичайно за издаваните от агенцията документи. Според първоначалната информация на разследващите ставаше въпрос за копия, свързани с последните местни избори.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес