Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата се зае с българска следа във взрива на Кримския мост

11 октомври 2022, 10:07 часа • 3211 прочитания

Градската прокуратура в София се самосезира по повод информацията в медиите, че камионът, който избухна на Кримския мост на 8 октомври, е минал през България, съобщиха от държавното обвинение.

Проверката е възложена на Министерството на вътрешните работи и ДАНС, като след приключване материалите следва да бъдат докладвани в прокуратурата за преценка на събраните данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.

Допълнително в прокуратурата е постъпило уведомително писмо от ДАНС за извършвана от Агенцията проверка по случая. Вчера от ДАНС съобщиха, че тя е по разпореждане на служебния премиер Гълъб Донев.

Припомняме, че ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин каза, че камионът е минал по маршрут, включващ България.

От Изпълнителното бюро на БСП призоваха президента Румен Радев да даде ясен отговор защо България присъства в информацията, изнесена от руска страна за взрива на Кримския мост.

Темата вчера коментира и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че не може да става дума за "българска следа" по случая.

ОЩЕ: Историкът проф. Станчев нарече българската нишка с камиона измислица на ФСБ

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес