Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата не обвини кмета на Павел баня, който блъсна и уби пешеходец

17 ноември 2015, 18:56 часа • 5527 прочитания

Към момента кметът на община Павел баня Станимир Радевски не е привлечен в качеството на обвиняем, съобщиха от Окръжната прокуратура - Стара Загора.

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура-Стара Загора и под нейното ръководство е извършен оглед на местопроизшествието, назначени са три експертизи - съдебно-медицинска, физико-химична и автотехническа - съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Към настоящия момент няма привлечен в качеството на обвиняем, информира Kazanlak.com.

Ето какво е установила Окръжната прокуратура относно ПТП-то, при което кметът на Павел баня Станимир Радевски снощи уби велосипедист:

На 16 ноември 2015 г., около 18,45 часа, на пътя от гр. Павел баня за с. Виден, общ. Павел баня, лек автомобил, марка „Лада“, със старозагорска регистрация, е застигнал движещия се по пътното платно пешеходец Георги Георгиев, на 64 г. от с. Виден.

Георги Георгиев се движел вдясно по пътното платно, като е бутал велосипед.

От другата страна на велосипеда се движела внучката на Георги Георгиев, която е на 18 г. Тя не е пострадала.

Лекият автомобил „Лада“, застигайки пешеходеца Георгиев, го ударил. Веднага е уведомена полицията в гр. Казанлък. На място е пристигнал полицейски екип и екип на Спешна помощ от гр. Казанлък

Пострадалият пешеходец е починал в линейката на път за болницата. Установено е, че лекият автомобил „Лада“ е собственост на община-Павел баня и е бил управляван от Станимир Радевски от гр. Павел баня.

Водачът на автомобила е тестван за алкохол с техническо средство „Дрегер“, което е отчело нула промила. Взета е кръв от водача за извършване на химическо изследване за наличие на алкохол в кръвта.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 ал. 1, буква "В" във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс - за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство и по непредпазливост причинена смърт.

Припомняме Ви, че снощи около 19.00 ч. по пътя между село Виден и град Павел баня кметът на Павел баня Станимир Радевски е блъснал с колата си велосипедист, който е починал в катастрофата. Това потвърди началникът на РУ-Полиция в Казанлък Стойчо Крачолов.

Възрастният мъж с колело е бил с внучето си, което за щастие не е тежко пострадало, но велосипедистът е починал. Радевски е шофирал и е бил сам в колата.

 Междувременно днес в Павел баня на извънредна сесия на Общинския съвет бе избран негов председател след повторен опит. Шендоан Халит, кандидатура на ДПС, събра 10 гласа „за“ срещу 7 за опонентката му Недка Кавръкова от коалиция "Обединиение" на кмета Станимир Радевски. Съветниците на ДПС в Павел баня са 8, на Радевски – 4-ма, на БСП-2-ма и на ГЕРБ – 3-ма.

До повторното гласуване за председател на съвета се стигна след като миналата седмица част от общинските съветници пуснаха празни бюлетини и на практика не подкрепиха нито един от двамата кандидати.

За утрешния ден е отложено делото за местния вот в община Павел баня.

Адвокатите на жалбоподателите от ДПС заявиха, че има съществени нарушения на изборния процес и при броене на бюлетините информира Радио Стара Загора.

Мотив за това е, че протоколът на ОИК - Павел баня е подписан с особено мнение от секретаря и от двама членове на комисията, както и че в края на изборния ден са подадени 10 жалби в няколко изборни секции.

На това основание жалбоподателите настояха пред съда да се открие производство за оспорване на всички протоколи от СИК в Павел баня, както и на крайния протокол на ОИК, да се назначи съдебна експертиза за повторно броене и да се явят свидетели. Ответните страни пък обориха твърденията.

Знаете, и двата тура на местните избори в Община Павел баня бяха белязани с редица нарушения на изборния процес, свързани с неправомерна агитация, раздаване на бюлетини с предварително откъснати серийни номера, струпване на хора по секциите, заплахи срещу граждани и журналисти, както и множество скандали.

 

 

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес